En GüzeL BoaRd TozuttuM.NiCeBoaRd



Join the forum, it's quick and easy

En GüzeL BoaRd TozuttuM.NiCeBoaRd

En GüzeL BoaRd TozuttuM.NiCeBoaRd

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En GüzeL BoaRd TozuttuM.NiCeBoaRd

KaLiTeLi KiŞiLeriN BuLuStuGu TeK aDreS TozuTanLaRıN ForuMu.....

içli köfte Accept10 BitCoin LiteCoin DogeCoin SevgiLi Forum KuLLanıcıLarı DüşünceLerinizi tozuttum@gmail.com e-mail yolu ile uLaştırabiLirsiniz. BitCoin LiteCoin DogeCoin Gibi Digital Para BirimLeri Sitemize Eklenecektir. BiLginize...

Düşünceniz Bizim İçin Önemlidir.

Giriş yap

Şifremi unuttum

Mayıs 2024

PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Takvim Takvim


    içli köfte

    çılgın pire
    çılgın pire
    TozuttuM GeneRaLi
    TozuttuM GeneRaLi


    Mesaj Sayısı : 59
    Tecrübe Puanı : 0
    TeşekkürLer : 0
    Kayıt tarihi : 17/01/08

    içli köfte Empty içli köfte

    Mesaj tarafından çılgın pire Ptsi Ocak 28 2008, 19:33

    İçli Köfte

    Malzemeler :½ Kg Orta Yağlı Kıyma
    ½ Kg ince, Köftelik Bulgur
    250 gr ayrıca yağsız Kıyma
    2 adet Kuru Soğan
    1 çay bardağı Ceviz İçi
    5-10 bağ Maydanoz
    2 yemek kaşığı Yağ
    tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber
    Yağda ince kıyılmış soğan pembeleştirilir, üzerine yarım kilo kıyma konur. Ocakta hafifçe kavrulur
    ve soğumaya bırakılır.

    Soğuduktan sonra üzerine bir çay bardağı çekilmiş Ceviz İçi, kıyılmış Maydanoz, Tuz, Karabiber,
    Kimyon ve Kırmızı Biber konur. Bu İçli Köftenin içidir.

    Sıcak Suda Islatılmış ince bulgurun içersine 250 gr yağsız kıyma, tuz, biber, kimyon ve kekik ilave
    edilir. İyice yoğrulur.

    Bu bulgurlu çiğ kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak ıslatılmış avuçlar içersinde yumurta
    şeklinde yuvarlanır. Ancak üzeri parmaklarla şekillendirilerek, mümkün olduğunca inceltilir.

    Dolmalık biber gibi içi boş olan bu köftelere hazırlamış olduğumuz iç doldurulur. Ağızları
    kapatılır.

    Kaynamakta olan suya atılır. 20 dakika kadar haşlanır. Sonra sudan çıkarılarak süzülür.

    1 yemek kaşığı yağda iki tarafı eşit kızartılır. Servis yapılır

    Baharat seçimi isteğe bağlı olarak yapılmalıdır.
    Yine isteğe bağlı olarak, kızartılmadan, sadece haşlanmış olarak yenebilir.

    Servis yapılırken ince kıyılmış marul, domates ya da maydanoz ile süslenebilir.

    Afiyet olsun......

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20 2024, 17:31